Alles dat je moet weten over zoekmachine marketing

Er zijn onwijs veel verschillende manieren om te adverteren op het internet. Adverteren op het internet wordt ook wel online marketing genoemd. Eén van de online marketing methoden wordt zoekmachine marketing genoemd. Deze methoden is voor vrijwel elk bedrijf met een website handig om in te zetten. In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over zoekmachine marketing.

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing bestaat uit zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO). SEA heeft betrekking op betaalde advertenties in de zoekmachine. Deze advertenties verschijnen bovenaan de zoekresultaten in Google. SEO heeft juist betrekking op het optimaliseren van de natuurlijke posities in Google. Dit is in tegenstelling tot SEA niet betaald. Vaak wordt er voor het uitvoeren van SEO werkzaamheden een SEO bureau ingeschakeld.

Wat is de juiste strategie?

Een goede zoekmachine marketing strategie is de basis om meer klanten te werven, maar wat is de juiste strategie? Om een website of webshop beter vindbaar te maken in de zoekmachines en om meer bezoekers te krijgen, is het belangrijk om in te zetten op een combinatie van SEO en SEA. SEA zorgt over het algemeen sneller voor meer klanten, maar je wil ook een hoge natuurlijke positie in de zoekresultaten. Door in je strategie op beide methoden in te zetten, kun je op een effectieve manier meer klanten werven.

SEO en SEA uitbesteden?

De meeste bedrijven kiezen ervoor om SEO en SEA uit te besteden aan een online marketing bureau. De reden hiervoor is dat zij het al druk genoeg hebben met hun eigen werkzaamheden en het vergt veel kennis en tijd. Daarnaast is het ook een stuk effectiever om het uit te besteden, omdat een online marketing bureau het juiste netwerk en over de juiste tools beschikken om SEO en SEA uit te voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.