Tips om zelf een website te leren maken

Denk jij erover na om je eigen website of webshop te maken? Waar je vroeger verstand moest hebben van html, css en php is dan nu in veel gevallen niet meer nodig. Benieuwd hoe je snel en met minimale kennis een goede website of webshop in elkaar zet? Lees dan verder, want in dit artikel vertel ik je er meer over.

Bouw je eigen website met WordPress

De komst van CMS-systemen als WordPress heeft ervoor gezorgd dat je tegenwoordig zonder verstand van coderen een eigen website kunt ontwerpen. WordPress werkt met vooraf ontworpen thema’s die je op je website kunt installeren. Vervolgens kunnen je de website op een visuele wijze aanpassen. Ideaal dus!

Ondanks het feit dat je niet per se verstand hoeft te hebben van html, css of php, is het wel slim om een kleine cursus WordPress te volgen om zo de basis van het systeem onder de knie te krijgen. Zo kun je het maximale uit je website halen en weet je de weg, ook wanneer er bijvoorbeeld iets moet worden aangepast in de instellingen. Zo’n handige cursus WordPress volg je bijvoorbeeld via Learnit.

WooCommerce of Shopify voor je eigen webshop

Wist je dat je met WordPress ook eenvoudig je eigen shop kunt openen? De webshop-omgeving van WordPress heet WooCommerce. WooCommerce is erg gebruiksvriendelijk en webshop kan binnen enkele uren al online staan! Een platform voor webshops dat tegenwoordig ook erg populair is, is Shopify. De werking van Shopify is vergelijkbaar met die van WordPress en WooCommerce.

Geïnteresseerd geraakt en wil je zelf een cursus WordPress volgen? Neem dan eens een kijkje op de website van Learnit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.